Quimper - Reisverslag uit Plonéour-Lanvern, Frankrijk van Carla Spierings - WaarBenJij.nu Quimper - Reisverslag uit Plonéour-Lanvern, Frankrijk van Carla Spierings - WaarBenJij.nu

Quimper

Door: Carla

Blijf op de hoogte en volg Carla

18 September 2024 | Frankrijk, Plonéour-Lanvern

Vandaag op naar Quimper. Half uurtje rijden en rond 11 uur waren we hier. Auto dicht bij het historisch centrum geparkeerd. We lopen richting de kathedraal en komen eerst langs de markthal. Altijd leuk. Hier werd veel groente verkocht, maak ook verse vis, kaasjes en worsten. Op een pleintje achter de markthal was een terrasje in de zon. Tijd voor een espresso en thee. We genieten van het zonnetje. We lopen via een pleintje met mooie oude vakwerkhuizen en komen dan op een groot plein. Ik fotografeer de kathedraal, Mick scoort om de hoek een plattegrondje. We wandelen door de oude binnenstad, historisch centrum, langs twee stukken oude stadsmuur, mooie aangelegde tuinen, een abdij, leuke pleintjes en straatjes en veel vakwerkhuizen. De kathedraal gaan we ook even in. Mooie kerk met prachtig glas in lood. Het fotograferen waard.

We willen op een plek half zon/half schaduw lunchen. Ook hier word je ongeveer doodgegooid met crêperies. Wij willen een warme maaltijd en vanavond dan thuis een rosé met stokbrood, kaasjes en zo. Dat lukt uiteindelijk op het grote plein bij de kathedraal. We zitten half zon/half schaduw en ook belangrijk wat uit de wind. Het waait best vandaag. We genieten van elkaar, van goede gesprekken en lekker eten.

Binnenstad Quimper is erg leuk. Mick heeft gelezen dat het wijkje Locmaria leuk en hip is.10 minuten lopen. We volgen het plattegrondje maar de straat waar we in moeten zien we maar niet. Ik kijk op de kaart en zie dat Mick de kaart omgedraaid heeft[e-1f648], we lopen dus helemaal de andere kant op. Dus terug. Pfff. Totaal 2 km (heen en terug) verkeerd gelopen. Normaal geen probleem, nu heb ik wat last van mijn rechter kleine teen. Die heb ik in het voorjaar behoorlijk gestoten en die was gekneusd of gebroken. Blauw en een week zeer pijnlijk. Ben blij als we in Locmaria zijn. In een mooie tuin ga ik in het prieeltje zitten en even mijn sneaker uit. Vindt mijn teentje fijn. Haha. Maar al gauw lopen we door. Er is een kerk, kaal voor katholieke begrippen. En verder, niks bijzonders, geen leuke winkeltjes, geen terrasjes. Doods. Tegenvallertje.

We lopen terug richting auto en zien al snel een terras. Tijd voor een espresso voor Mick en een cola voor mij. Ik blijf op het terras zitten en Mick is zo lief om de auto te gaan halen[e-2764]️ Kan ik mijn teen even ontzien.

We rijden naar ons mooie huisje en stoppen onderweg even bij de Carrefour. Paar boodschappen doen. Loop ik door een grote klodder mayonaise, pot gebroken en alle smurrie op de grond en nu dus half op mijn sneakers. Met een grote rol papier, gekregen van een aardige mederwerker, kan ik mijn sneakers schoonmaken. Maar niemand die deze viezigheid opruimt. Nou ja, niet mijn zorg. Ik ben weer schoon.

We zijn in 10 minuten thuis. Lekker in de tuin, het is een mooie dag vandaag, zon en 23 graden. Mick doet haar Spaanse les, ik schrijf mijn verslag. Eerst een watertje maar de dames gaan rond half 6 aan de rosé. Ik ga zo de kaasjes en zo en stokbrood op tafel zetten. Kunnen we buiten genieten van het goede Franse leven.

Straks nog even plan voor morgen maken en route naar onze laatste stek in het zuid-westen van Bretagne. Hier verblijven we 3 nachten.

Duurt nog ff maar alvast truste en bonne nuit.

• 19 September 2024 - 08:13

Wilma:

Op en top vakantie met alle perikelen die erbij horen; verkeerde route , zere teen maar ook de tuin, de terrasjes. [e-1f60d]