Golf St. Laurent en Auray - Reisverslag uit Camors, Frankrijk van Carla Spierings - WaarBenJij.nu Golf St. Laurent en Auray - Reisverslag uit Camors, Frankrijk van Carla Spierings - WaarBenJij.nu

Golf St. Laurent en Auray

Door: Carla

Blijf op de hoogte en volg Carla

20 September 2024 | Frankrijk, Camors

Lekker rustig aan doen bij het opstaan. Heerlijk. Golfkleren aan en off we go. Het was een klein half uurtje rijden. Auto geparkeerd. Ik herkende niks meer. Er is inmiddels een golfhotel en er zijn vakantiehuisjes rondom de golfbaan gebouwd. Golftassen uit de auto, golfschoenen aan en op naar de receptie. Bewegwijzering kan beter want we zien alleen het golfhotel. De dame achter de receptie is te druk met telefoon en andere dingen. Gelukkig is er een hotelgast die ons vertelt dat we even door moeten lopen en daar is de golfreceptie.

Gelukkig hebben we een kleine golftas die met een riem om beide schouders kan. We melden ons bij de receptie. Probeer ik in mijn beste Frans ons aan te melden en 2 trolleys te regelen. Praat de dame in vloeiend Engels terug. Haha.

We lopen naar de Menhirs 9 holes. Stretchen even en slaan dan af. Dat gaat goed. Het is lekker weer, zon en graadje of 20. We spelen redelijk, soms een mindere hole, soms een betere. We hebben 3 keer een alleen spelende golfer achter ons. 2 golfers laten we voorgaan dan hebben we geen gehijg in ons nek. De eerste schiet lekker op. De tweede neemt zijn tijd op de green en moet 3 keer slaan op de tee. Pfff, wij wachten wel hoor monsieur. Wij gaan hierna gewoon lekker door.

Het is een mooie baan met veel bomen aan weerskanten. Daardoor smallere fairways dus recht slaan is gewenst. Ik raak wel 4 ballen kwijt, Mick 1. Allebei prima gescoord, Mick had 2 x een par en ik 1 x. Allebei onze handicap weer verbeterd. Mick heeft een lagere handicap dan ik. Ze is ook wat fanatieker dan ik. Belangrijkste is dat we allebei lol hebben.

En zoals altijd sluiten we af met een high five en kus. Was weer een heerlijk rondje, schat[e-1f3cc][e-1f3fd]‍[e-2640]️

We gaan in het restaurant op de golfbaan lunchen. Mick neemt beef tataki en ik beef tartare. Biertje en wijntje erbij. Het goede leven. Mick stelt voor om naar Auray te rijden. Is niet zo ver. Moet een leuk plaatsje zijn.

Ik heb even een wegtrekker, ben ineens best wel moe. We gaan toch. Niet zeuren Spierings. In de auto bekijk ik 10 minuten de binnenkant van mijn ogen en en ergste moeheid is weg. We rijden richting de port en hebben mazzel. Om de hoek is op een klein parkeerterrein een plekkie voor ons.

We gaan eerst even wat drinken en genieten van de bootjes. Dan lopen we door de smalle straatjes. We zien mooie oude vakwerkhuisjes. Nu heb ik daar wel genoeg van gezien hoor, maar ze blijven toch wel mooi om te zien. Dan komen we uit bij de rivier. We gaan op 2 luie stoelen aan het water zitten. Mick neemt een espresso en ik een zeg geen nee tegen chardonnay. We kletsen, we drinken, we genieten.

Als we rond 6 uur terug lopen naar de auto bedenken dat we hier best kunnen eten. Zon is achter de hoge bomen maar het is nog heerlijk. Een nazomerse avond. Maar alle restaurants serveren pas vanaf 19.00 uur diner. Ok, we kiezen een leuk tafeltje uit bij een restaurant met een menukaart dat ons aanspreekt. Eerst weer borrelen, ja heel rot hoor, en dan eten.

We bedenken weer allemaal leuke en mooie reizen. Er is nog zoveel te zien van de wereld, dichtbij en ver weg. Uiteindelijk bestellen we ons eten. Mick heeft een tajine vegetarienne en ik een beef met Thaise saus. We smullen allebei. Voorlopig heb ik wel even genoeg vlees gehad. Terwijl we eten zien we dat het water best snel stijgt. Vloed. Het gaat een stukje over de kades. Of dat elke dag zo gaat? Geen idee, we denken van wel.

We pikken de auto op en rijden in nog geen half uur naar huis. Beetje relaxen, Spaans lesje doen, verslag schrijven, foto’s redigeren. En weersvoorspelling goed bekijken. We willen zo dag naar de Loire-vallei en gisteren was de voorspelling dat het volgende week 3 dagen gaat regenen en de overige dagen ook een beetje. En wij hebben geen zin om een week met veel regen hier te zijn. En in heel Noord-Frankrijk is volgende week slechter weer.

Morgen nemen we de beslissing of we naar huis gaan zondag of dat we nog een weekje Loire doen. We kunnen ons huisje morgen voor aankomst zondag nog kosteloos annuleren.

Spannend dus nog ff.

Nou voor nu alvast weer truste en bonne nuit.

• 21 September 2024 - 09:32

Wilma:

Wat heerlijk om gewoon per dag de plannen te kunnen maken.