Saint Malo - Binic-Étables-sur-Mer
Door: Carla
Blijf op de hoogte en volg Carla
08 September 2024 | Frankrijk, Binic
Half 9 werden we wakker. We hebben allebei heerlijk geslapen. We hebben in luxere hotels weleens slechter geslapen. We waren niet eens zo moe van de rit gisteren. Gelukkig hadden we gisteravond het plastic hoeslaken onder het gewone hoeslaken verwijderd. Anders waren we het bed uitgedreven. We hebben allebei toch nog steeds veel opvliegers. Mick heeft het opgezocht en een vrouw kan 10 tot 12 jaar na haar laatste menstruatie opvliegers houden. Er zijn ook vrouwen die zelfs na hun 70ste hier nog last van hebben. Nou, mijn laatste menstruatie was rond mijn 56ste dus… heb nog wat jaren te gaan met deze ellende. Wat een heerlijk vooruitzicht.
We douchen en kleden ons aan en lopen naar onze auto. We gaan met de auto naar Intramuros, de binnenstad van St. Malo en parkeren daar vlakbij. Dit vanwege de verwachte zware regen. Het is tegen de verwachting in droog (yeah!) en dat blijft tot 12 uur. Bij de tourist information scoren we een plattegrondje.
We lopen de Intramuros in en bij een leuke bakker scoren we een enorme pain au chocolat en een appelcroissant. Een espresso en een thé vert erbij. Zo een echt Frans ontbijtje. Goed begin van de dag.
We wandelen door de leuke straatjes. Veel winkels zijn open, voor de toeristen. We klimmen omhoog en gaan over de muur lopen. Kleine 2 kilometer. De muur gaat grotendeels langs het water, de Baie de Mont St. Michel. Mick is in haar element. Water en bootjes, je kunt haar niet blijer maken. Ik fotografeer de muur, de leuke huizen, meeuwen, houten palen in zee, rotsen, forteilandjes en Mick. Het is de hele ochtend droog en soms laat de zon zich een beetje zien. Valt dus heel erg mee. Zo tegen twaalven zoeken we een restaurantje op. De regen komt zo. Nou we kiezen een leuk terrasje onder een luifel. En we zitten nog niet of de regen barst los.
Er passeren veel mensen die zeiknat zijn, soms met paraplu’s die half kapot gewaaid zijn. Veel stellen lopen met z’n tweetjes onder zo’n klein parapluutje. Wel leuk zo samen onder een paraplu maar er is er altijd een die niet droog blijft[e-1f648] Heerlijk om dat zo gade te slaan.
Wij genieten van een glas wijn met een salade. Mick heeft een 3-kazen salade en ik salade de terroir met confit de canard en gerookte eend. Als de ergste hoosbuien over zijn, pakken wij ieder ons parapluutje (wij zijn slimme meiden[e-1f44a][e-1f3fb]) en lopen richting auto. Bij de Carrefour City willen we wat inkopen doen voor het huisje waar we 3 nachten gaan verblijven. Gesloten. Pfff. Da’s jammer. Meeste supermarkten in Frankrijk zijn alleen op zondagochtend open, helaas.
In de auto zoek ik naar een supermarkt die open is. Even verderop zit een Casino supermarkt. Niet veel keus daar en niet eens vers stokbrood. Toch scoren we hier eten voor vanavond en de ontbijtjes. En even verderop toch wel een ambachtelijke bakker waar we een stokbrood scoren. We rijden naar Binic-Étables-sur-Mer. We nemen niet een scenic route. Het regent behoorlijk en dan zie je weinig van de mooie omgeving. We zien wel dat het hier erg groen is. Niet zo gek met de vele regen die hier valt. We rijden door Binic-Étables-sur-Mer en zien dat het een leuk plaatsje is met leuke restaurantjes rondom het kleine haventje. Da’s mooi zo lekker dichtbij.
Tegen half 4 zijn we bij ons huisje, net even buiten het centrum. We laden alle reistassen en boodschappen uit en zetten alles op z’n plek. Het is een erg mooi huisje. Modern en van alle gemakken voorzien. Alles lekker ruim en grote kamers, goed geoutilleerde keuken en hele grote badkamer met ruime douche. We hebben een voortuin en een grote achtertuin. Hier vermaken we ons wel een paar dagen.
Anne-Sophie, de eigenaresse, vond het prima dat we eerder erin gingen i.p.v. na 17.00 uur. We zetten een kopje thee en smullen van de meegebrachte mini stroopwafels.
En als de 5 in de klok zit, trekken we een fles rosé uit de Provence open. Chippie erbij. Op de bank, die helaas niet op elke plek comfortabel is (slaapbank met springveren of zo), genieten we van de rust en van even niks hoeven. En met niks hoeven bedoelen we even niks met ons huis. Vanaf half maart, soms met pauzes, zijn we veel bezig met de upgrade van ons huis. Het is al erg mooi geworden. Woonkamer, keuken, slaapkamer, entree, wc, gang en badkamer zijn zo goed als af. Overal moeten nog een paar kleine dingen gebeuren. Logeerkamer, bibliotheek en inloopkast moeten nog aangepakt worden. Het komt allemaal wel. We vinden het heel leuk om hiermee bezig te zijn en dingen zelf te doen maar we merken ook dat we geen twintig meer zijn[e-1f648] En weet je, we hebben geen haast.
Rond 6 uur komt Anne-Sophie met haar man langs. Of alles naar wens is, of we nog uitleg willen. Alles is duidelijk. Ze geeft ons tips over uitstapjes en over mooie golfbanen. Vriendelijke mensen.
Hierna maakt Mick een plateau met Franse kaas en wat rauwe ham met vers stokbrood erbij. Dit vinden we altijd erg lekker.
Ondertussen doet Mick haar Spaanse les (meerdere lesjes) en lees ik de zaterdageditie van de Volkskrant. En we hebben ook onze stek hierna geboekt. Een mooi huis met uitzicht op de Côte de Granit Rose. De weersvooruitzichten de komende week zijn redelijk. Wat aan de frisse kant (15-17 graden) en af en toe wat regen maar ook veel zon. Prima voor Bretagne.
We hebben al wat plannen gemaakt voor de komende dagen. Morgen gaan we richting Cap Frehel en Cap Erguy. Vanavond lekker boekje lezen en bijtijds ons mandje in.
09 September 2024 - 09:23
Ada:
Lieve Carla en Monique, fijn jullie update weer te ontvangen en ik wens jullie weer een super fijne vakantie in la douce France.
herl veel plezier en geniet[e-2763]️[e-1f970][e-1f48b][e-1f48b]
09 September 2024 - 09:38
Wichard & Wilma:
Het verslag klinkt als een mooie start van jullie vakantie. En natuurlij wordt het goed weer!
We kijken uit naar het volgende verslag [e-1f60d]