Lannion en Tréguier - Reisverslag uit Louannec, Frankrijk van Carla Spierings - WaarBenJij.nu Lannion en Tréguier - Reisverslag uit Louannec, Frankrijk van Carla Spierings - WaarBenJij.nu

Lannion en Tréguier

Door: Carla

Blijf op de hoogte en volg Carla

14 September 2024 | Frankrijk, Louannec

Geen wekker vandaag, dus worden we laat wakker. Pas de problem, het is vakantie. Douchen, aankleden, ontbijten en we gaan naar Lannion. 18 minuten rijden. Eerste parkeerplek is met blauwe strepen en dus met blauwe kaart. Dat is geen probleem, hebben we, maar er staat nergens hoe lang je dan mag parkeren. Pfff. Dan maar een andere P opzoeken. Die vonden we snel. Gratis parkeren ook hier en 5 minuten naar de binnenstad.

Eerst ergens een bakkie doen. Op een leuk plein in het zonnetje drinken we een espresso en thé vert (lekker met losse thee). Lannion heeft een leuk centrum met vakwerkhuizen, leuke huizen en winkeltjes. We slenteren, nou eigenlijk normaal lopen hoor, door de straatjes.

12.00/12.15 gaan de winkels dicht tot 14.30. Zo dat zijn nog eens lunchpauzes. Wij moesten het altijd doen met 30-45 minuten. Haha.

We zoeken een restaurantje met terras, liefst in de zon, waar we een warme maaltijd kunnen bestellen. Bijvoorbeeld een menu du jour (entrée plat of plat dessert). Nergens te krijgen. Het stikt hier zoals in elke plaats van de crêperies. Uiteindelijk vinden we een Italiaans restaurant (!) met terras, weliswaar schaduw maar vooruit.

Mick neemt een mini pizza quatro formaggi met een kleine salade. Ik neem pasta carbonara. Glas wijn erbij. De dames smullen. Hierna gaan we naar Tréguier, 15 minuten verderop. Maar eerst even een baguette gekocht bij de boulanger en dan rijden we nog even langs de Aldi. Daar scoren we 3 flessen van onze favoriete rosé en 3 van een ander wijnhuis. Moet voorlopig genoeg zijn[e-1f648]

In Tréguier halen we een kaart bij de tourist information en parkeren de auto, weer gratis, aan de rand van het historisch centrum. Hier ook heel veel vakwerkhuizen en leuke winkels. Net allemaal wat pittoresker dan in Lannion. Er staat ook een mooie kerk. We lopen even naar binnen. Prachtig en vooral het mozaïek dat zo mooi weerkaatst op de vloer. Als we door een klein parkje lopen zien we daar een plant met enorme grote bladeren. Mick gaat erbij staan zodat je kunt zien hoe groot de bladeren zijn.

We lopen weer verder. Het is wel een enorm vals plat hier, omhoog, naar beneden, weer omhoog en weer naar beneden. Goed voor de kuiten zullen we maar zeggen. Het is heerlijk weer, zon en een graadje of 17/18. Topweer.

We lopen naar de rivier naar een oude brug. En langs de oever wandelen we weer terug. Op het pleintje bij de kerk drinken we een frisdrankje. We hebben dorst en dan kunnen we hier mooi sanitair ontspannen.

We lopen terug naar de auto en rijden in een kwartier naar huis, via provinciale wegen dwars door de velden waar groente wordt verbouwd. Mooie omgeving hier hoor.

Half 5 zijn we thuis. We gaan op ons terras van ons tuintje zitten. Glaasje rosé en wat chippies. Ik lees de zaterdageditie van de Volkskrant en Mick doet haar Spaanse les. Rond zessen gaan we naar binnen. Ik leg de kaasjes, paté en rauwe ham op een schaal en snij het verse stokbrood.

We nestelen ons op de bank en genieten van de lekkernijen. Vanavond een filmpje kijken op Netflix of zo. We zien wel.

Morgen gaan we naar het zuid-westen van Bretagne. We gaan bijtijds weg want we willen onderweg nog enkele plaatsen bezoeken.

Voor nu alvast truste en uiteraard weer een bonne nuit

P.S. Hier kan ik weinig foto’s plaatsen omdat het uploaden niet goed werkt. Op Polarsteps plaats ik steeds veel meer foto’s. Download s.vp. de Polarsteps app (www.polarsteps.com). Dit is trouwens veel veiliger dan een verslag via een website. Na deze reis plaats ik geen verslagen meer op Waarbenjijnu. Wil je me blijven volgen? Volg me dan via Polarsteps. App downloaden, account aanmaken en mij volgen [e-1f44a][e-1f44a]

• 15 September 2024 - 20:06

Wilma: