Beddengoed - Reisverslag uit Miravet, Spanje van Carla Spierings - WaarBenJij.nu Beddengoed - Reisverslag uit Miravet, Spanje van Carla Spierings - WaarBenJij.nu

Beddengoed

Door: Carla

Blijf op de hoogte en volg Carla

16 Mei 2024 | Spanje, Miravet

Heerlijk geslapen in de studio. Twee matrassen op een bed van kratjes. Soort prinses op de erwt. Rond half 9 eruit. Na het ontbijt aan de slag. Paolo loopt lekker rond en wordt door Carlo naar de kinderopvang gebracht. Half uur heen en half uur terug. Ja dat is het nadeel van op het platteland wonen. Maar Paolo vind het daar geweldig en C[e-38]C hebben lekker hun handen vrij.

Een beddendag vandaag. Met hulp van Daf schroeven we het oude bed van Carlo en Coralie uit elkaar. Deze zetten we voor de studio neer. Ik ga een start maken met het nieuwe bed van C[e-38]C. Daf gaat eerst helpen met groenten oogsten. Als verwoed veganist is dit natuurlijk heel erg leuk. Vandaag worden de groenten die zondag besteld zijn door particulieren en de groenten voor diverse restaurants geoogst en in kratten gedaan. Daf en Coralie doen dit met de vrijwilligers. Een geoliede machine. Dit hebben ze goed georganiseerd.

Even later gaan Daf en ik samen aan de slag. Het is best veel schroefwerk maar met een schroevendraaier en een inbussleutel draai je een IKEA bed makkelijk in elkaar. Het framewerk zetten we zo neer. Ik ga de lattenbodems in elkaar zetten. Pfff, dat is best een klusje. Maar ik weet dat uiteraard te klaren.

Halverwege stop ik omdat Daf een heerlijke voedzame lunch met veel groenten heeft bereid. Laat dat maar aan deze catering-dame over.

Daf gaat met Carlo Paolo ophalen. Ik klets na met de Coralie en de vrijwilligers over het leven in Dubai. Coralie heeft daar een tijdje gewoond omdat haar moeder en haar vriend daar wonen. Het is daar allemaal niet zo glamoureus als we denken. The rich and famous, de criminelen die zich daar verschansen en de werkers die voor een schamel loon worden uitgebuit.

Ik ga weer verder met mijn klus. Lattenbodems zijn klaar en leg ik in het bed. Met Coralie pak ik het matras uit en leg dit op het bed. Paolo komt binnen en test het matras uit door er goed op te springen. Stevig genoeg voor een goede…..[e-1f92a] Alhoewel dat toch een soort van lastig is omdat Paolo bij C[e-38]C in bed slaapt.

Ik ga even een kwartiertje liggen. Deze ouwe moet ff bijkomen[e-1f648]

Paolo speelt ondertussen met de giga kartonnen doos die nu als tunnel fungeert.

Ik maak de lades die eronder zaten schoon en breng die naar de studio. Met behulp van Daf gaan we het oude bed van C[e-38]C weer in elkaar zetten. Dat gaat soepeltjes. Ik maak de lattenbodems goed schoon, ja altijd stof onder je bed en zo. Ik leg het matras erop en het beddengoed. De studio is voorzien van een echt en goed bed. Ik app met El en Nathalie (Coralie’s moeder) dat zij voortaan comfortabel kunnen slapen. Beide zijn er blij mee. 60-plussers (ja El bijna[e-1f92a]) houden van wat meer comfort.

De laden met wat kleding worden onder het bed geschoven. Coralie maakt hun bed op. Alles is helemaal spic en span. Ondertussen merk ik dat een van mijn slippers is verdwenen en dat is op een boerderij met kiezels, zand e.d. niet handig. Waarschijnlijk is een van de honden er mee aan de haal gegaan. Rond het huis niks te vinden. Daf vindt mijn slipper uiteindelijk onderaan bij de waslijn. De kleine rakker Rosa zal de boosdoener wel zijn.

Zo, ik had gedacht na weken met huis bezig zijn, hier wat te relaxen. De werkelijkheid is anders, toch doe ik dit met liefde. Ben blij dat ik ze kan helpen.

Ik app met Mick over afspraken en voortgang van het upgraden van ons huis. Weer wat afspraken gemaakt. We spelen nu toch een beetje voor aannemer. Mick verblijft nu alleen in het huis van Lidewij [e-38] Ted.

Dan is het tijd voor de borrel. Daf zet de olijven, chips en broodjes met pasta de aceituna de provenzal neer en schenkt de wijn in. Paolo die vanmiddag wat hangerig is, last heeft van een oog, moe is van het spelen, smult toch mee met de lekkernijen. Met Carlo en Coralie genieten Daf en ik van het buiten zijn, van het hier zijn, van het goede gezelschap. Ook al heb ik veel gedaan vandaag, het voelt altijd heerlijk om hier te zijn. Voel me zo thuis.

Daf duikt de keuken in, Carlo leegt de poepemmers (hier geen riool dus compost wc in het huis en compost wc in het douche-wc hok van de vrijwilligers) en Coralie houdt zich met Paolo bezig. Ik werk mijn dagboek bij. Heb een trui aangetrokken want er staat een windje en het is nu dus fris aan het worden. Ik geniet van de prachtige omgeving (bergen om ons heen).

We gaan binnen eten. Daf heeft ramen gemaakt. Lekker. Paolo heeft Daf geholpen. Wat is het toch een lekker joch. Daf en ik eten aan de bar en Carlo, Coralie en Paolo eten op de bank. Paolo wil eerst niet eten maar zit al kijkend naar Pippi Langkous op de iPad de ramen te slurpen.

Ik vind het zo grappig dat ie Pippi Langkous leuk vindt. Was vroeger mijn favoriet. We zijn allemaal moe dus gaan we bijtijds naar bed. Ik kijk nog ff tv.

• 16 Mei 2024 - 16:57

Wilma:

Wat fijn dat je daar weer even van het gezinnetje en de omgeving kan genieten!