Op naar El Pinell de Brai
Door: Carla
Blijf op de hoogte en volg Carla
16 Mei 2024 | Spanje, Miravet
Boarden ging redelijk snel en onze toch een beetje te grote rugzakken konden zo mee de cabine mee in. Geen stewardoos die hier naar keek. Prima zo.
We nestelen ons ergens achterin. Ja dat krijg je als je niet wil dokken voor een stoel. Nou we zitten naast elkaar, Daf lekker bij het raam. Met een half uurtje vertraging vertrekken we en na een smoothly vlucht landen we rond schematijd. Uitstappen en op naar de autoverhuurder. Geen rij dus na wat formaliteiten kregen we snel de sleutel. We weten inmiddels de weg naar de garage met de auto’s. Auto gehuurd via Sunny Cars bij Thrifty en de auto staat bij Hertz. Logisch? We konden vak 16 eerst niet vinden maar even op de knop van de autosleutel drukken en de Fiat 500 zwaait al naar ons.
Even inspectie. Behoorlijk wat schades hier en der. We maken foto’s. We rijden de garage uit. Ik rij en Daf navigeert. We zijn een prima combi. Muziekje aan en gezellig kletsen. Eerste deel gaat door de prachtige omgeving van tunnels. Later genieten we van het mooie landschap in Catalonië. In goed 2 uur rijden we heerlijk rustig naar El Pinell de Brai. Je kunt de finca van Carlo en Coralie via een begaanbare weg benaderen of over een weg met veel losse stenen. Nou, wat denk je, Daf navigeert me over de rocky en bumpy road. Af en toe horen we geluiden aan de onderkant van de auto die we niet willen horen.
We komen aan bij de finca en die is verlaten. Staan de schatten, Carlo, Coralie en Paolo ons aan het begin van de andere weg op te wachten. We bellen en lopen elkaar tegemoet. Paolo loopt met zijn loopfietsje, ziet ons en begint te zwaaien. Deze 2 meisjes smelten. We knuffelen met Paolo en natuurlijk ook met Carlo en Coralie. Het is alweer meer dan een half jaar geleden dat we hier waren.
We gaan op de veranda voor het huis zitten. Carlo trekt een fles cava open en we proosten op een paar gezellige dagen. Paolo proost met zijn glas water uiteraard mee. We delen cadeautjes uit. Paolo glundert. Mooie blauwe baseballpet en magneten bouwstukken van Daf en een boek met uitvouwbare taferelen van mij. En de favoriete chocolade voor Carlo en Coralie.
We knabbelen olijven, pistachenootjes (Paolo is er dol op) en chips (ook hier is Paolo net als de meneer in Nederland dol op). Maathai en Rosa, de honden, smullen ook mee van de chips[e-1f648]
Coralie maakt een lekker pasta bereid. Paolo had geen trek in de maaltijd die de vrijwilligers voor hem hadden gemaakt. Hij wil net als wij pasta, ook met geraspte kaas en basilicum van het land.
Carlo en Coralie gaan die kleine banjer naar bed brengen. Paolo wil worden voorgelezen uit de livre de Cala[e-1f499] Ik ruim af en doe de afwas. Kunnen we daarna genieten van de bergen in het avondlicht onder het genot van een kop thee.
We bespreken de activiteiten van morgen. Meehelpen met de groenteboxen klaarmaken, nieuw bed in elkaar zetten, oud bed uit elkaar halen en in logeerkamer weer in elkaar zetten en ‘s middags met Paolo spelen (in de ochtend gaat ie naar de kinderopvang).